Creatieve fotoconcepten op Festivak

Green Screen, Photobooths

Say Cheese @ Festivak

Onze eerste beursstand op Festivak moest er eentje zijn om te onthouden. Aangezien carte blanche hadden trokken we onze trukendoos open om 2 concepten uit te werken in één stand. Hieronder geven we wat uitleg bij bepaalde keuzes en waarom deze goed werken.

5X7

Twee in één fotoconcept

Kwaliteit, creativiteit, design en beleving. Deze vier elementen stonden centraal bij het uitdenken van onze Festivak fotoconcepten. Aangezien we graag ook toonden dat we alle skills in huis hebben om deze vier elementen samen te voegen was dit de uitgelezen kans om de hele productie van begin tot eind zelf uit te voeren. Al snel werd duidelijk dat we een warme, gezellige stand wouden uitwerken waar iedereen zich snel op zijn/haar gemak zou voelen. Een tweeledige invulling die ondersteunend werkte t.o.v. elkaar was belangrijk om enerzijds onze meest geliefde photo booth Woody in de kijker te zetten en anderzijds een heel nieuw dynamisch en avontuurlijk green screen concept neer te zetten uit te werken.

Next level event green screen fotografie

Na enkele jaren zonder veel vooruitgang zagen we onze kans schoon om het vuur aan de lont van ons creatieve kruidvat te steken. We veegden de hele gedateerde green screen perceptie van tafel te en startten met een leeg canvas en heel wat ervaring aan ons nieuwe green screen concept. De bedoeling? Een aantrekkelijke set met veel fun die het inlevingsvermogen van de bezoeker aanwakkert en het acteren stimuleert bij het nemen van de foto. De kracht van een goede green screen foto zit ‘m in het samenbrengen van de virtuele en reële wereld. We gingen op zoek naar een leuk concept waarbij we een avontuurlijke, uitdagende green screen omgeving konden creëren. Samen met een visueel aantrekkelijke set diende de opstelling een platform te vormen waarbij de bezoeker zich moeiteloos in het verhaal kon inleven en zijn/haar eigen creatieve input kon geven om zo de best mogelijke green screen composite te bekomen. We kwamen al snel bij een schipbreuk scenario uit waarbij we het vlot waarop de bezoekers plaats konden nemen effectief konden bouwen als reëel element. Door onze kennis van zowel de technische als praktische kant van de green screen techniek konden we heel goed de mogelijkheden, beperkingen inschatten en op een relatief beperkte ruimte (3,5x 3m) toch een sterk staaltje green screen fotografie neerzetten. 

Fantasy vs Reality

Bridging worlds

De set tot leven laten komen en de bezoeker moeiteloos meenemen op avontuur. Dat is wat we als doel voor ogen hadden met deze green screen set. We gingen hierbij graag aan de slag om enkele props uit te werken in ons atelier die perfect pasten binnen het decor van de digitale green screen wereld. Op deze manier voegden we diepte, realisme, fun en nog enkele andere zaken toe aan zowel de uiteindelijke foto als de beleving bij het nemen van de foto op het event. De gemiddelde belg is schuchter en heeft het moeilijk wanneer hij/zij voor een foto dient te poseren zonder attributen. Een op maat gemaakt element dat op de set geplaatst wordt is op dus meer dan leuke set vulling, het biedt de bezoeker een houvast om het verhaal beet te nemen en zich in te leven in zijn/haar rol. De grootste kracht van deze elementen is echter de brug die het vormt tussen de reële wereld en de digitale omgeving waarin ze geplaatst worden. Een actie of handeling uitbeelden wanneer je voorwerpen om je heen hebt om mee te interageren is nu eenmaal heel wat makkelijker en overtuigender dan wanneer je je moet behelpen met je basic mime skills.

PS: Speel zeker even met onderstaande slider om te ervaren hoe de originele foto en de composite naadloos in elkaar overgaan.

House of Woody

Als tweede opstelling op onze stand wilden we een gezellige corner creëren voor Woody. Net zoals bij een green screen opstelling zijn we ook helemaal overtuigd dat decor the way to go is om een leuke, aantrekkelijke photo booth set te maken die enerzijds visueel aantrekkelijk is, plezier en creativiteit stimuleert en anderzijds top foto’s oplevert. De huiselijke sfeer die we voor ogen hadden konden we helemaal realiseren door toevoeging van de huis-structuur aan de stand. Naast leuke vibe gaf dit ook wat meer body aan de hele opstelling zonder te zwaar te wegen in het totaalbeeld. Ook hier gaan we in de toekomst graag aan de slag om concepten op maat uit te werken die een goede fit hebben met het merk, thema of event.

Job Info

Fun fact

We zijn helemaal into optimaliseren, hergebruiken waar mogelijk. De volledige stand die we voor Festivak uitwerkten kan makkelijk ingezet worden op events en kan opgesplitst worden in decor met huisje en volledige green screen studio. Wil je een volledige scene bouwen met een gek fotoconcept in het achterhoofd? Geef ons snel een seintje want we kunnen er sneller dan je denkt een gekke foto animatie van maken.