Nieuwjaarsdrink Green Screen Composite Fotostudio

Eventfotografie, Green Screen, Op maat gemaakt, Photobooths

Green Screen Composite Event Studio

Met het thema beestig nieuwjaar zagen we onze kans schoon om onze photoshop skills aan het werk te zetten en zo voor het eerst green screen composite foto’s op een evenement te gaan maken in onze mobiele fotostudio. 

Wat is me dat?

Green Screen composites

Zowat iedereen kent de techniek van green screen of chroma key wel vanop het weerbericht of Hollywood films. Onze event foto studio maakt gebruik van deze zelfde techniek om het groen van de achtergrond uit de foto’s weg te nemen en te vervangen door een digitale afbeelding.

Hierdoor kunnen we bezoekers in zowat elke denkbare situatie gaan plaatsen. Met onze composite aanpak kunnen we dit nog naar een hoger niveau tillen doordat we hierbij de kans hebben om bezoekers op verschillende plekken in de achtergrond te integreren en zo de uiteindelijke afbeelding nog leuker te maken. De bezoekers worden afhankelijk van hun plaats in de foto apart gefotografeerd en daarna manueel in de afbeelding geplaatst. De foto hiernaast is een voorbeeld van het eindresultaat.

Fun verzekerd

Coaching & Acting

De door ons uitgewerkte achtergrond was heel dynamisch, een foto uit onze manuele photo booth is net zoals een scene uit een film pas echt geloofwaardig wanneer de hoofdrolspelers goed acteren. Dit is de reden waarom we deze aanpak volledig manueel doen. Zo kunnen we de bezoekers warm maken om een realistische pose aan te nemen, zich echt te gaan visualiseren in wat voor scene ze zich bevinden om zo het maximum uit de foto te halen. Een enthousiaste aanpak is hierbij samen met kennis van zaken centraal. Wij begeleiden de bezoekers doorheen het hele proces en geven hen zo tegelijkertijd ook een kijkje achter de schermen van de mechanismen die gebruikt worden bij het uitwerken van een green screen foto composite.

Attention gearheads

Event foto studio

We investeerden de laatste tijd heel wat in onze studio belichting dit omdat we van mening zijn dat je enkel kwaliteit kan maken door gebruik te maken van kwalitatief materiaal. Dit heeft naast een heel goede uitlichting van de photo booth foto’s ook enkele andere voordelen. Onze studio ziet er net zoals een professionele fotostudio uit (omdat het er één is), hierdoor kom je bij de bezoeker ook beter over want je kiest als bedrijf/merk ook voor kwaliteit, de bezoeker zal dit koppelen aan jouw bedrijf/merk en hiermee kwaliteit associëren, dit heeft een positief effect op het aankoopgedrag. Door het gebruik van professionele flitsers, camera’s , statieven, … ziet de hele setup er heel aantrekkelijk uit, laat aantrekkingskracht nu één van de belangrijkste triggers zijn om bezoekers werkelijk te laten deelnemen aan een fotoshoot.

Is dat niet super traag?

Manuele Photo Booth

We kozen er voor om dit concept uit te werken aan de hand van een manuele photo booth opstelling. Dit wil zeggen dat de foto’s genomen worden door de fotograaf en daarna op de computer stuk per stuk bewerkt worden alvorens het uiteindelijke resultaat afgedrukt wordt. Waarom zou je dit nu doen als je dit ook kan automatiseren? Beleving! We luisteren naar de ideeën van de bezoekers en trachten deze samen met hen te realiseren, door de manuele aanpak zijn ze bij elke stap van het proces betrokken en kunnen wij beter helpen om hun idee ook waar te maken. We focussen hier op “samen foto’s maken”. Na het coachen en nemen van de foto’s kunnen de bezoekers over de schouder van de retoucher mee volgen en zien hoe de verschillende foto’s samengevoegd worden tot één unieke topfoto. Een hele reeks oooehs, wows en amaai’s is hierbij quasi standaard.

Het is geen geheim dat een automatische of semi-automatische setup sneller is, de beleving en mogelijkheden zijn echter totaal verschillend. We kijken bij elk event wat de beste invulling kan zijn om zo volledig aan te sluiten bij het onderliggende idee of thema.

Client PSA MPET ATS.

Agency The Oval Office

Date 18 Januari 018

Location FMCCA

Type Redesign, Branding, Website

We houden niet zo van vakjesdenken, vandaar dat we een heel breed idee hebben over wat een photo booth net is. In onze ogen is het een plek waar je een foto kan laten maken en niet zozeer per definitie een volautomatische basic machine. Een photo booth kan zowel een corner zijn met fotograaf die foto’s neemt, onmiddellijk afdrukt maar het kan evengoed een volautomatische opstelling zijn met studiobelichting en een decor. De kwaliteit en beleving staan bij ons centraal en zijn steeds het startpunt voor het uitwerken van een leuke foto animatie. Soms is het echter makkelijker een automatische setup te zetten omdat deze sneller kan werken dan een fotograaf. Een fotograaf kan daarentegen voor leukere, meer gevarieerde shots zorgen.