Goed Gevoel Ladies Fair Fotostudio

Eventfotografie

Goed Gevoel Fotostudio

Elk jaar wordt Flanders Expo tijdens de Goed Gevoel Ladies Fair omgetoverd tot een paradijs voor vrouwen. Een leuke fotoshoot kan bij zo’n event uiteraard niet ontbreken. Daarom kregen we dit jaar het vertrouwen om onze trukendoos open te trekken en een leuk, fris en dynamisch fotoconcept uit te werken voor Goed Gevoel. We geven je in dit artikel wat meer inzicht in de keuzes die we maakten bij de realisatie van dit project.

3,2,1... Flits

De Mobiele Fotostudio

Fotostudio’s op events zijn terug hot hot hot. Dat we verschillende manuele photo booths op korte tijd uitwerken maakt ons enkel meer gedreven om telkens een nieuwe draai aan het gebeuren te geven. Deze keer was het uitpakken met een trendy pink backdrop en een hele selectie pool inflatables om de foto ervaring een frisse touch te geven. Naast de hoge aaibaarheid waren deze props samen met tips van de fotograaf perfect om de creativiteit en het dynamische naar een nieuw, ongezien niveau te tillen. Dankzij onze zorgvuldig opgestelde belichting waren we in staat om de meest gekke moves toch goed weer te geven op foto.

print print print

15x20cm foto prints

Een leuke foto laten maken is leuk voor iedereen. Het verhaal is echter nog veel beter als je deze ook meteen mee naar huis kan nemen. Aangezien de foto’s een fictieve cover van het Goed Gevoel magazine voorstelden vonden we het niet meer dan logisch dat we de foto’s op een lekker groot formaat konden afdrukken. Om een goede mix tussen snelheid en grootte te krijgen gebruikten we ons 15x20cm foto formaat.

PS: Fotoprints zijn terug van weggeweest. Tegenwoordig heeft iedereen een massa foto’s, een afgedrukte foto is echter heel zeldzaam. De print-outs zorgden er mede voor dat onze Event fotostudio heel drukbezocht was gedurende de drie dagen van de Goed Gevoel Ladies Fair. Intussen kan je de foto’s ongetwijfeld op tal van koelkasten en prikborden terugvinden.

RAW baby RAW

Kwaliteit telt!

Niemand is kritischer bij het bekijken van een foto dan een vrouw. Door onze ervaring waren we hiervan uiteraard al even op de hoogte ­čśë . Doordat we, in tegenstelling tot onze concullega’s, steeds in RAW formaat fotograferen hebben we bij het bewerken van de foto’s maximale mogelijkheden om deze nog beter te maken vooraleer we de bezoekers een fotoprint bezorgen. Zo maken we met gemak ook onze meest scherpzinnige modellen tevreden bij het verlaten van onze mobiele fotostudio.

PS: Lang nadat het evenement en de fotoshoot zijn afgelopen kunnen de foto’s nog gebruikt worden voor andere doeleinden door de kwaliteit en grootte van de bestanden.

Spread the love

Social media sharing

Onze foto prints zijn souvenirs die lange tijd bijblijven,┬á het is natuurlijk ook heel belangrijk dat de foto’s heel snel online kunnen gedeeld worden. Om onze modellen de mogelijkheid te geven dit zo snel mogelijk te doen hadden we een sharing station meegebracht. Hierop kon men tijdens het wachten op de print de foto mailen naar zichzelf en van daaruit verder delen op Instagram, Facebook, Twitter and so on! Op deze manier konden we zowel de die hard social media gebruikers als de stille genieters van een top ervaring voorzien. Uiteraard krijg je als merk zo ook extra ongeforceerde exposure op sociale media kanalen. Altijd leuk meegenomen!

Job Info

Client De Persgroep Publishing

Event Goed Gevoel Ladies Fair

Date 23-25 maart 2018

Location Flanders Expo Gent

win-win

De voorbereiding van dit project was op zich al een heel aangename ervaring. We kregen van Katherine de open vraag om een leuke foto animatie uit te werken. We stelden hierop een moodboard samen met daarin enkele leuke en frisse idee├źn die die zeker gesmaakt zouden worden door een vrouwelijk publiek. Aangezien we zelf pakken ervaring hebben met event fotostudio’s en we het geluk hadden hierin veel vrijheid te krijgen voor de uitwerking konden we zowel de fun factor als fotokwaliteit als flow van de fotoshoot optimaliseren. Dit zorgde er voor dat we gedurende de drie Goed Gevoel Ladies Fair dagen tonnen complimentjes kregen en honderden vrouwen met een hele grote lach onze set zagen verlaten. Mission accomplished voor ons!

Facts & Figures

 

  • Email: 1269

 

  • Prints: 1930

 

  • Aantal gemaakte foto’s: 930

 

  • Say Cheese Crew: Sam & Bert

 

  • Aantal smiles on set: 1 000 000