Peaky Blinders Scenario Photo Booth

Event Fotostudio, Eventfotografie

Peaky Blinders Scenario Photo Booth

Ben je wel fan van iets nieuws en fris dat gegarandeerd een succes is op je event? Schenk jezelf een whiskey* in en volg het verhaal van onze Peaky Blinders scenario photo booth opstelling even mee. We geven je een kijkje achter de schermen, leggen enkele succesfactoren van het concept uit en tonen je wat er mogelijk is wanneer we mogen doen wat we het beste doen, creatieve fotoconcepten bedenken!

*Niets om je voor te schamen, het is perfect in thema!
Storytelling_Scenario-Photo-Booth_Peaky_Blinders

Storytelling met een Photo Booth

Gaat dat wel?

Een geslaagd evenement op poten zetten vergt heel wat voorbereiding en oog voor detail. Het is ook pas echt geslaagd als de bezoekers helemaal worden opgezogen in het verhaal.  Thema evenementen vinden wij de beste aangezien de bezoekers er heel wat tijd steken in hun outfits en meestal best fier zijn op hun looks en het personage dat ze tot leven wekten. Een foto is het middel bij uitstek om een pakkend verhaal mee te vertellen en zowel het harde werk van de event organisator als de bezoeker samen te brengen en te vereeuwigen. Dit laten gebeuren door een flauwe photo booth die niet aansluit bij de rest van het evenement is een gemiste kans. Dit is exact waarom wij de bezoekers graag dieper meenemen naar het hart van het verhaal. We geven ze een rol in een scenario waar ze zelf even kunnen schitteren en hun beste acteerprestaties op de plank kunnen leggen. Dit zorgt er voor dat ze minder schuw zijn op de foto want ze hebben een doel, weten wat er van hen verwacht wordt. Wij coachen hen in het hele gebeuren en wakkeren hun creativiteit aan zodat ze na afloop een top foto krijgen die hun wildste verwachtingen helemaal overstijgt. Hoe we dit weten? Je moet maar eens naar de reacties komen kijken bij het zien van hun foto. De ervaring stopt hier echter niet, aangezien we een echte animatie zijn op het event en de bezoekers heel wat andere gasten kennen krijgen we ze nog vele malen over de vloer om andere, meer uitdagende, scenario’s uit te beelden. De foto is het resultaat maar de beleving van het maken van de foto is minstens even belangrijk. En net hierom zijn wij er van overtuigd dat storytelling met een photo booth en fotostudio absolute no brainers zijn op top events.

 

Decor, Props, Lights en Special effects

Magic waiting to happen

Alles begint met de setting. Elk verhaal heeft nood aan een set die helpt om het scenario in te leiden. Voor dit event in Peaky Blinders stijl leek een decor van een  oude twenties bar met enkele barkrukken en een houten achterwand de perfecte keuze. Niet iedereen is een geboren acteur / actrice. Dat is echter positief want dit geeft ons de kans om samen met de bezoekers aan het uiteindelijke verhaal te werken. We hebben enkele trucjes om het acteertalent te boosten. Props! De gemiddelde Vlaming voelt zich snel onwennig op een foto set aangezien ze dikwijls niet weten wat te doen met hun handen. Oplossing? Steek hen iets in de handen dat tegelijkertijd ook nog meer body geeft aan het verhaal. Voor deze opdracht werd een oude telefoon voorzien die we in een gouden jasje staken, een krantje, fles drank en valse sigaretten. Samen met de ruimte op de set konden deze elementen in tal van scenario’s geplaatst worden. Verder zou een oude kroeg alle geloofwaardigheid ontbreken indien er geen rook was. Een rookmachine voorzien leek ons een evidentie. Al deze elementen samenbrengen deden we door middel van de flitsbelichting. Een onrealistisch uitgelichte set oogt snel fake en dat breekt het hele verhaal. Gelukkig genoeg konden we door onze ervaring en opzoekingswerk rond het thema een aantrekkelijke belichting uitwerken. De bezoekers waanden zich echt in een twenties bar bij het zien van de uiteindelijke foto’s. Mission accomplished voor ons!

Kwaliteit & Veelzijdigheid

Say whut.

Net zoals er verschillende scenario’s mogelijk waren was het ook nodig om verschillende standpunten te kunnen gebruiken voor het nemen van de foto’s.  Hierin verschilt deze event fotostudio misschien wel het meest ten opzichte van standaard photo booths. De variatie in perspectieven, focale lengtes en posities zorgen er voor dat elke foto een uniek stuk werd in deze dynamische fotostudio.

Hieronder zie je een vergrote foto die in onze fotostudio genomen werd. Zag jij eerder al zo’n kwaliteit op events?

Storytelling_Scenario-Photo-Booth_Peaky_Blinders
Storytelling_Scenario-Photo-Booth_Peaky_Blinders

Photo Booth 3.0

We doen al jaren event fotografie, photo booths en fotostudio’s en merken zelf een groot verschil bij dit soort fotostudio. De photo booth wordt door de bezoekers meer ervaren als een animatie in plaats van een basic foto corner. Het deel uitmaken van een fotoshoot met kwalitatief resultaat als gevolg is iets wat de gasten, in tegenstelling tot standaard photo booths, niet veel meemaken. Ze kunnen na het nemen van de foto’s ook volgen hoe de foto bewerkt wordt en daarna beschikbaar is om af te drukken en te delen. In een tijd van instant gratification, waar alles “onmiddellijk” en “nu” is heeft onze scenario photo booth een groot voordeel. Net omdat we voor de bezoekers de tijd nemen om naar hen te luisteren en mee te denken is de diepgang groter, de beleving intenser en de herinnering minder vluchtig! Laat dat net de elementen zijn die voor ons de kern vormen van een goede storytelling!

Job Info

Client Komma Board

Date 23 Februari 2019

Location Het Fabriek Baasrode

Klaar voor de next level photo booth?

Met de scenario photo booth maken we echte acteurs van de gasten op jouw event. Zoek je een photo booth met ballen? Geef ons een seintje en wij gaan samen met jou aan de slag om een ongeziene foto animatie uit te werken.